Cherchez à vof boekhouding?

vof boekhouding
 
Voor en nadelen van een vof vennootschap onder firma KBC Bank Verzekering.
Is je omzet groter dan 500.000 euro of is een van de vennoten een rechtspersoon, dan is een dubbele boekhouding vereist. Ontbinding van de vof. Als één vennoot uit de vof stapt, betekent dat onvermijdelijk de ontbinding van het vennootschap, tenzij er een zogenaamd verblijvingsbeding werd opgenomen in de statuten.
Aan welke boekhoudkundige verplichtingen moet ik voldoen? Voka.
Natuurlijke persoon die koopman is, vennootschap onder firma VOF of gewone commanditaire vennootschap GCV. Omzet exclusief btw over het laatste boekjaar lager dan 1.000.000 euro. Handelszaken en vennootschappen die geen zeer kleine onderneming zijn, moeten een dubbele boekhouding voeren volgens het wettelijke schema, een jaarlijkse inventaris en een jaarrekening opmaken.
VOF Bedrijfopzetten.
Zelf je boekhouding doen. Waarom is je administratie belangrijk? Administratie bewaren en ordenen. Facturen en bonnetjes. Investeren, afschrijven en aftrekken. Maak je administratie makkelijk en tijdsbesparend. Boekhouden in Excel. Home Rechtsvorm VOF. Geplaatst op maart Geschreven door Oeroek. VOF staat voor Vennootschap onder Firma en is een bedrijf dat door meerdere personen is opgericht en waarvan dus ook meerdere personen eigenaar zijn.
VOF boekhouding? Ontdek boekhouden met Silvasoft!
U kunt ons boekhoudprogramma eenvoudig en betaalbaar uitbreiden met extra modules zoals urenregistratie, projectbeheer of facturatie om uw klanten PDF facturen in uw eigen huisstijl te kunnen versturen. Alle extra modules zijn geïntegreerd met de boekhouding, dat bespaart veel tijd! PRIJZEN GRATIS UITPROBEREN. Gerelateerde tags: boekhouding VOF VOF boekhouding VOF boekhoudprogramma.
Misschien is de VOF iets voor u.
Wat is een VOF? Een VOF is zoals de benaming het reeds aangeeft een vennootschap. Dit betekent dat ze een rechtspersoonlijkheid is of m.a.w. een eigen entiteit die een eigen boekhouding voert en haar eigen belastingen betaalt. In tegenstelling tot een BVBA of een NV is er geen wettelijk bepaald minimumkapitaal.
Kies een juridische vorm voor je zaak.
Deze belasting is lager en stijgt minder snel dan de personenbelasting. Dit fiscaal stelsel is meestal interessant als je 30.000 à 35.000 euro winst maakt. In een vof mag je in principe een vereenvoudigde boekhouding voeren. Deze bestaat uit een.:
Dubbele boekhouding enkelvoudig of dubbel boekhouden?
Natuurlijke personen eenmanszaken en vennootschappen onder firma VOF of een gewone commanditaire vennootschap met een jaaromzet van minder dan 500 000 euro, mogen een enkelvoudige boekhouding voeren. Alle anderen d.w.z. natuurlijke personen, vennootschappen onder firma en gewone commanditaire vennootschappen met een jaaromzet van meer dan 500 000 euro EN alle andere vennootschappen, ongeacht de grootte van hun omzet nv, bvba, cvba, moeten een volledige boekhouding voeren volgens het principe van het dubbel boekhouden.

Contactez nous